dissabte, 27 de setembre del 2014

Activitat prèvia


  1. ¿Creus que el progrés en el coneixement tecnològic i científic determina i garanteix el progrés econòmic i social? Contesta clarament i justifica la resposta.

Efectivament, crec que el coneixement tecnològic i científic sí que determina i garanteix el progrés econòmic. Vivim en un món globalitzat que està estructurat econòmica i socialment entorn a la tecnologies i els avenços científics. Les societats i les formes de  comunicació entre els seus membres han donat un gir de 360 graus en relació a dècades anteriors. Actualment, el grau de desenvolupament dels països i de les  societats estan íntimament lligats al grau de desenvolupament tecnològic i científic. Quant més avencos en aquest sentit més riquesa econòmica i social generaran per la ciutadania. Aquells països que restin al marge d’aquests avenços seran menys competitives alhora que menys prosperes.

  1. ¿Estàs d’acord en què la constant fonamentació científica de les diferents tecnologies és garantia de la neutralitat ideològica d’aquestes tecnologies? Què en penses?

Exacte, quan més fonament científic, és a dir, aquell basat en criteris essencialment tècnics més garantia tindrà que les tecnologies siguin neutres i no subjectes a interessos partidistes, econòmics (lobbies) o d’altre índole.